در این مطلب از سایت ادعیه و اذکار ملکوت۷۸۶ به دعا و دستورالعمل برای شاد کردن روح مردگان و رفع گرفتاری پرداخته ایم. برای رفع گرفتاری از مردگان و شاد کردن روح آن ها دعای مجرب عنوان شده را بخوانید که ان شاء الله کارگشا باشد.
دعا و دستورالعمل برای شاد کردن روح مردگان و رفع گرفتاری،دعا جهت رفع گرفتاری روح مردگان – دستورالعمل برای شاد کردن روح مردگان,دعای شاد کردن روح مردگان,دعای رفع گرفتاری روح مردگان,روشی مجرب جهت شاد کردن روح مردگان,دعای مخصوص رفع سختی و گرفتاری روح مردگان,سوره قرآنی برای رفع گرفتاری روح مردگان,روشی برای شاد کردن روح اموات
دعا و دستورالعمل برای شاد کردن روح مردگان و رفع گرفتاری
جهت رفع گرفتاری روح مردگان سوره ملک را به طور مداوم و با معنی قرائت نماید ان شاءالله گرفتاری روح مردگان رفع خواهد شد
*********************************************
دستورالعملی برای شاد کردن روح مردگان :
هر کار خیرى که انجام دهید و ثوابش را به روح میت هدیه بکنید، براى او مفید است؛ چه ذکر و قرآن و نماز مستحبى و طلب مغفرت باشد، و چه صدقه
هر کار خیرى که انجام دهید و ثوابش را به روح میت هدیه بکنید، براى او مفید است؛ چه ذکر و قرآن و نماز مستحبى و طلب مغفرت باشد، و چه صدقه، و اما در باره نماز و روزه و کارهاى واجب ـ که از ایشان قضا شده ـ در مرحله اول بر عهده فرزند بزرگتر است و اگر او انجام ندهد، بر فرزندان دیگر واجب نیست. اگر پسر بزرگتر نتواند نماز و روزه و سایر کارهاى پدر، مثل حج را (اگر پدر مستطیع بوده و نرفته است) انجام دهد، مىتواند کسى را اجیر نماید؛ یعنى پول بدهد انجام دهند، ولى اگر برادران و خواهران و مادرتان می خواهند خودشان نماز و روزه پدر را انجام دهند، اشکال ندارد.
کسى که براى میت عملى را انجام مىدهد، گرچه در نیت باید قصد نیابت نماید، ولى قسمت عمده ثواب آن طبق روایات ـ در نامه عمل او نیز نوشته مىشود. البته باعث برىءالذمه شدن میّت نیز شده و او از عذاب و گرفتارى نجات پیدا مىکند.
مرحوم حاج شیخ عباس قمى در مفاتیح الجنان، ص ۳۱۷ حدیث صحیحى را از امام صادق(ع) نقل فرموده که در ضمن آن حدیث این طور آمده «میت شاد و مسرور مىشود و گشایش پیدا مىکند به دعا و استغفارى که براى او مىکنند چنانچه زنده شاد مىشود به هدیه که براى او مىبرند و فرمود که ثواب نماز، روزه، حج، صدقه و سایر اعمال خیر و دعا در قبر میت بر او وارد مىشود و ثواب آن براى مرده و کسى که آنها را انجام داده نوشته مىشود». روایات دیگرى نیز در آنجا نقل شده که مىتوانید مطالعه کنید، بنابراین یقین کنید که آنچه براى اموات خودتان هدیه مىکنید در صورتى که اخلاص داشته باشید به آنها مىرسد و ثوابش در نامه عمل خودتان هم ضبط مىشود.
در زمینه آداب و مستحبات زیارت اهل قبور، توجهتان را به نکات زیر جلب می کنیم:
۱-مستحب است در نزد قبر میت خواندن سوره حمد و ناس و فلق و توحید و آیه الکرسی هر کدام سه مرتبه و سوره قدر هفت مرتبه
۲-از رسول خدا(ص) چنین نقل شده است: هر که بر قبرستان عبور کند و ۱۱ مرتبه سوره توحید را بخواند و ثوابش را به اموات آن قبرستان هدیه کند به تعداد آن مردگان اجر و پاداش می یابد.
۳-در روایات معتبر آمده است که اگر کسی به نزد قبر برادر مومن خود برود و رو به قبله دستش را بر روی قبر بگذارد و ۱۱ مرتبه سوره قدر را بخواند از ترس بزرگ روز قیامت در امان خواهد بود . و در روایت دیگر آمده است که خداوند او و صاحب قبر هر دو را بیامرزد.
۴-در روایت آمده که حضرت باقر(ع) نزد قبر یکی از شیعیان ایستادند و این دعا را خواندند: اللهم ارحم غربته و صل وحدته و آنس وحشته و آمن روعته و اسکن الیه من رحمتک ما یستغنی بها عن رحمه من سواک و الحقه بمن کان یتولاه
۵- طبق روایاتی که از حضرات معصومین(ع) وارد شده است زیارت اهل قبور مؤمنین در روزهای دوشنبه و پنج شنبه و جمعه مستحب مؤکد است و سنت پیامبر اسلام(ص) و سیره اهل بیت(ع) نیز چنین بوده است و فعل معصوم نیز برای ما حجت است و در روایتی از رسول خدا(ص) آمده است که حضرت فرمود: ((هدیه بفرستید برای مردگان خود)) پس سوال شد چیست هدیه مرده ها؟ فرمود: صدقه و دعا و نیز فرمود ارواح مؤمنین هر جمعه به آسمان دنیا مقابل خانه ها و منزل های خود فریاد می کنند هر یک از ایشان به آواز حزین با گریه ای اهل من و اولاد من ای پدر من و مادر من و خویشان من مهربانی کنید بر ما…)). برای آگاهی بیشتر ر.ک : ۱- مفاتیح الجنان, مرحوم حاج شیخ عباس قمی، قسمت قبور زیارت مؤمنین, ص ۱۰۱۴ ۲- اصول کافی , ج ۳, باب ۱۳ از ابواب المزار ۳- کامل الزیارات, ابن قولویه, ص ۳۲۰ ۴- وسائل الشیعه, ج ۳, باب ۵۵, ص ۲۲۳, انتشارات آل البیت
۶- کتاب سیاحت غرب تالیف آقا نجفی قوچانی و کتاب معاد شهید دستغیب در این رابطه مفید و قابل استفاده است .
۷- انسانى که از دنیا مىرود تا هنگامى که در عالم برزخ است و هنوز قیامت بر پا نشده باشد، کارهاى خیرى که براى او انجام مىدهند به صورت هدیه به او مىرسد و چه بسا مورد غفران و بخشش نیز واقع شده و یا موجب تعالى و تکامل روح او مىشود. در این باره روایات و احادیث زیادى نقل شده است. به عنوان نمونه چند مورد اشاره مىشود. امام صادق(ع) فرموده است: «یدخل على المیت فى قبره الصلاه والصوم والحج والصدقه والبر والدعاء و یکتب اجره للذى یفعله و للمیت؛ نماز و روزه و حج و صدقه و نیکى و دعا در قبر میت داخل مىگرددو پاداش آن اعمال علاوه بر این که براى کسانى که آنها را انجام مىدهد هست براى میت نیز خواهد بود»، (المحجهالبیضاء، ج ۳، ص ۴۲).
برگرفته از سایت دعاسایت
اولین نفر باشید دیدگاهی ثبت میکند